hr en
Developed by Nove vibracije

O mjestu

Info / O mjestu

Drvenik

Drvenik je mjesto na Makarskoj rivijeri smješteno pod surim grebenima planine Biokovo.
Prvi put spominjan u 13. stoljeću, ime je dobio po riječi drvo. O tom razdoblju i dan danas svjedoče ostaci nastamba iz 13. stoljeća u Starom selu. Drvenik je mjesto izrazito bogato povijesno-arheološkim lokalitetima, od kojih prvenstveno valja istaći prethistorijsku fortifikacijsku utvrdu Gradina, Crkvu Sv. Jurja iz 14. stoljeća, spomenik nesretnoj ljubavi „Kostanića greb“ iz 15. st. te put preko Biokova na kojem je Alberto Fortis prepisao Hasanaginicu.
 

Nakon potresa 1962. stanovnici Drvenika su se preselili iz naselja podno planine Biokovo (Staro selo) uz morsku obalu u  dvije idilične, sunčane uvale: Donju i Gornju Valu, stoga je Staro selo ostalo idiličan prostor za odmor.  Netaknuta priroda, uređeni maslinici, prostor s kojeg se pruža pogled na dvije drveničke Vale te Hvarski i Brački kanal, možda i najljepši pogled s ovih prostora, pruža svakom turistu neprocjenjiv doživljaj.
 

Drvenik s svojom nekoliko kilometara dugom šetnicom uz more, kilometrima plaža, vidikovcima,  sportsko rekreativnim sadržajem te putokazima obilježenim planinskim šetališnim krajolikom ubrzo postane omiljeno mjesto svakom turistu i izletniku.

Također, Drvenik se može pohvaliti kao jedna od prvih destinacija na ovim prostorima iz kojeg sjedeći na plaži možete besplatno komunicirati s cijelim svijetom, zahvaljujući Wi-fi slobodnoj internetskoj mreži.

Posjetite Drvenik i uvjerite se sami, jer doživjeti Drvenik znači uživati kvalitetan odmor daleko od urbanih središta,  kupati se u kristalno čistom Jadranskom moru, uživati u razgledavanju prirodnog morskog i planinskog krajolika, kušati  bogatu gastronomsku ponudu te osjetiti ljepotu primorskog, domaćeg i izvornog ambijenta, a usto i uživati u bogatom  programu „Kulturnog i zabavnog Ljeta“.
 

WiFi

Turistička zajednica Drvenik

Donja Vala 241
21333 Drvenik
+385 (0)21 628 200+385 (0)21 628 222info@drvenik.hr